Pages

Wednesday, June 27, 2007

Μια ιστορία, 2 όψεις


Σκηνή 1η

Η ζέστη ήταν ανυπόφορη. Τα λόγια που είχε ακούσει πριν από λίγο ήταν αυτά που την πείραζαν περισσότερο από όλα. Δεν καταλάβαινε γιατί η ζωή της πήγαινε τόσο στραβά τον τελευταίο καιρό. Όλα ήταν ανάποδα και δεν έβλεπε τίποτα να αλλάζει προς το καλύτερο. Ένιωθε όλο τον κόσμο εναντίον της, ακόμα και την καλύτερη της φίλη. Ένιωθε πως έχανε κάθε επικοινωνία με τους γύρω της, πως ήταν μόνη της.. Ακόμα και η κολλητή της είχε αναπτύξει μια περίεργη συμπεριφορά. Προσπαθούσε να την προστατεύσει ή έτσι έλεγε εκείνη, δεν ήξερε τι να πιστέψει, είχε χάσει από καιρό την εμπιστοσύνη της στους ανθρώπους. Και εκείνη τι έκανε?? Μια ζωή συμβουλές και ατάκες. Αλήθεια, πίστευε πως βοηθούσε με όλα αυτά? Άνοιξε την τηλεόραση να χαζέψει. Σήμερα δεν ήθελε να μιλήσει σε κανέναν. Ήθελε να σκεφτεί και να ξανασκεφτεί, όλα αυτά που της συνέβαιναν τον τελευταίο καιρό. Όλα αυτά που δεν έβγαζε πια προς τα έξω και την έπνιγαν. Ήθελε να είναι καλά, αλλά είχε ξεχάσει πως είναι να είσαι καλά. Μπροστά στον κόσμο προσποιούνταν και χαμογελούσε, τον τελευταίο καιρό το έκανε αυτό και στην κολλητή της. Προσπαθούσε να πείσει τους πάντες πως είναι καλά. Κι ας ένιωθε πως την πολεμούσαν από παντού. Κι ας ένιωθε πως όλα είναι μάταια. Άρχισε να νυστάζει.. μακάρι να έβλεπε ωραία όνειρα.

"
Nobody knows what she's holdin' back
Wearin' the same dress she wore yesterday
She hides the bruises with linen and lace...

...It's hard to see the pain behind the mask
Bearing the burden of a secret storm
Sometimes she wishes she was never born


Somebody cries in the middle of the night

The neighbors hear, but they turn out the lights
A fragile soul caught in the hands of fate

When morning comes it'll be too late


A statue stands
in a shaded place
An angel girl with an upturned fac
e
A name is written on a polished rock

A broken heart that the world forgot"Σκηνή 2η

Η ζέστη ήταν ανυπόφορη. Τα λόγια που είχε
πει πριν από λίγο ήταν αυτά που στριφογύριζαν και τώρα στο μυαλό της. Δεν καταλάβαινε γιατί έπρεπε να παίξει αυτόν το ρόλο. Ποιον ρόλο ακριβώς δηλαδή. Ήθελε να την προστατέψει, ήταν η καλύτερη φίλη της, η κολλητή της. Αλλά τελικά την προστάτευε ή της έκανε κακό. Ούτε αυτή ήξερε πια. Ένιωθε πως δεν της ανοιγόταν πια. Τι ρωτούσε τι σκέφτεται για να πάρει σαν απάντηση, ενα τίποτα. Ήξερε πως όταν ήταν μόνη της έκλαιγε, αλλά δεν ήξερε τι να κάνει. Η ζωή της είχε φερθεί άδικα και αυτό την είχε αλλάξει. Εξωτερικά φαινόταν πιο σκληρή, αλλά μέσα της ήταν πιο αδύναμη από ποτέ. Τα έβλεπε όλα αυτά, τα ένιωθε. Η κολλητή της όμως είχε υψώσει τείχη. Ήθελε να τα καταφέρει μόνη της ή ήθελε να μην επιβαρύνει άλλο τους γύρω της.
"Φταίω και εγώ με τα ηλίθια ξεσπάσματά μου, της έδωσα λάθος εντυπώσεις" σκέφτηκε. Αλλά, δε θα άντεχε ν
α την δει να ξαναπέσει. Όχι ότι είχε σηκωθεί από την προηγούμενη πτώση..
"Όταν είμαι μόνη μου κάθομαι και κλαίω" Αυτό της είχε σφινωθεί στο μυαλό. Αφού δεν ήταν καλά, γιατί επέλεγε ν
α μένει μόνη? Γιατί έπρεπε να μην ανοίγεται? Το ότι διαφωνούσε με τις τελευταίες της επιλογές, δε σήμαινε πως αδιαφορούσε και για εκείνη..
Βέβαια είχε στερέψει κι από ιδεές, συμβουλ
ές και ατάκες έλεγε. Πραγματικά, δεν πίστευε πως βοηθούσε με αυτούς τους τρόπους. Την διαισθανόταν τη μοναξιά της, το φόβο της όλα. Είχαν αναπτύξει μια περιέργη σχέση οι 2 τους.Πολλές φορές συννενοούνταν, χωρίς να μιλήσουν καν ή σκεφτόνταν το ίδιο πράγμα. Τον τελευταίο καιρό αισθανόταν και κάτι παραπάνω. Ένα απαίσιο συναίσθημα πως η κολλητή της κινδύνευε. Ένα συναίσθημα σχεδόν πόνου. Ίσως αυτό να την έκανε να της λέει όλα αυτά. Μπορεί να της είχε δώσει την εντύπωση πως τη ζήλευε. Δεν ήταν έτσι όμως.. Απλά ανησυχούσε, ίσως παραπάνω από όσο έπρεπε. Έφταιγε εκείνο το προαίσθημα όμως. Άραγε να υπάρχουν όρια στην ανησυχία σου για αυτους που αγαπάς? Όλα ήταν κουβάρι στο μυαλό της. Δεν ήξερε πια τι ήταν σωστό και τι όχι. Δεν ήξερε αν έκανε καλό ή κακό. Δεν ήθελε να κάνει κακό.. Άρχισε να νυστάζει... μακάρι αύριο να είναι μια καλύτερη μέρα.

"...
I can see it's hurting you
I can feel your pain

It's hard to see the sunshine through the rain
I know sometimes it seems as if
It's never gonna end
But you'll get through it
Just don't give in cuz you can

... I will be strong
Helping you to carry on
Call on me, I will be there
Don't be afraid
Please believe me when I say
Count on...
You can count on me...

Oo, I know sometimes it seems as if
We're standing all alone
But we'll get through it
Cuz love won't let us fall

.... A friendship that will never end (it'll never end)
When you are weak
I will be strong (I'll be strong)
Helping you to carry on (yes, you know)
Call on me, I will be there
Don't be afraid..."Ήχοι:
I' ll be there for you -friends (tv theme)
Concrete Angel-Martina Mcbride
Count on me -Whitney Houston and Cici Winans
Crash and burn -Savage Garden


5 μίλησαν:

Horace said...

Μια ιστορία 2 όψεις..
πολλά τα συναισθήματα..
κάποια στιγμή θα συνδεθούν και θα δείξει τι θα γίνει..
όλα θα πάνε καλά.. : )

πολλά φιλιά..

ocsoul said...

Το ξέρω πως όλα θα πάνε καλά, δεν έχουν άλλη επιλογή! :P
take care :)

PeNNy LaNe said...

If you need to crash - then crash and burn- you 're not alone ;-)

Ελευθερία said...

πως γίνεται να ταυτίζομαι και με τις δύο ιστορίες δεν καταλαβαίνω. τα νιώθω σα δικά μου. αν είναι αληθνινά πιστεύω πως θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση σύντομα. δυστυχώς αυτά συμβαίνουν σε όλους μας. μάλλον αφήνουμε τους εαυτούς μας να μπλέκουν χωρίς λόγο κάποιες φορές.

Anonymous said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社,徵信,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務