Pages

Wednesday, November 21, 2007

Mind the Gap


Είναι σχεδόν 4μιση και δεν ξέρω γιατί αλλά δε θέλω να πάω για ύπνο. Τον τελευταίο καιρό αισθάνομαι ένα κενό, ένα κενό στη ζωή μου, ένα κενό στις σκέψεις μου, ένα κενό στο τι νιώθω, παντού κενό. Υπάρχουν μέρες που αυτό το κενό είναι απέραντο, δεν συμπληρώνεται με τίποτα. Κι άλλες μέρες πάλι, διάφορες ασχολίες φαίνεται να το καλύπτουν προσωρινά. Ή θα είμαι έξω με τους φίλους μου ή θα βλέπουμε ταινίες ή θα συζητάμε ώρες ατελείωτες με άκουσμα μας λυπητερά τραγούδια. Ύστερα, γυρίζω σπίτι και το κενό ξαναμεγαλώνει, το σπίτι μοιάζει παγωμένο και ότι και να κάνω παγωμένη είμαι και εγώ.
Περιμένω πως και πως τα Χριστούγεννα. Αυτή η η γιορτή, από παιδί, με γέμιζε, με έκανε να νιώθω χαρούμενη και οι μέρες κυλούσαν ευχάριστα, κοντά σε καλή παρέα και πολλές συζητήσεις. Σχεδόν κανείς δεν μπορεί να καταλαβεί την εμμονή μου με τα Χριστούγεννα.
Φέτος όμως, έχω και ένα κακό προαίσθημα, πως τα πράγματα δε θα είναι όπως τις άλλες χρονιές. Μπορεί απλά το κενό να μου δημιουργεί τέτοιες σκέψεις.
Συζητάμε και λέμε πως είναι φάση, μια φάση που θα περάσει αργά ή γρήγορα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Παραδόξως, βλέπω πως και άλλα άτομα είναι σε παρόμοια "φάση". Δε μπορεί να κάνουμε όλοι κάτι λάθος... απλά δε μπορεί.

8 μίλησαν:

lifewhispers said...

κι εγω περιμενω ανυπομονα τα χριστουγεννα. η ατμοσφαιρα και το κλιμα της εποχης σου συμπληρωνουν γι αλιγο το κενο, μονο για λιγο βεβαια. θελω να πιστευω οτι απλα ειναι μια φαση. γιατι περασα απο το ιδιο σημειο σχεδον 4 μήνες πριν και μολις τωρα κατι παει να γινει, να φυγει το κενο λιγακι...
καλο απογευμα!

Dreamgirl said...

Προσπάθησε να διώξεις τουλάχιστον το άσχημο προαίσθημα. Μην χαλάς την τόσο όμορφη εικόνα που έχεις για τα Χριστούγεννα, γιατί σίγουρα το κενό είναι... Συνέχισε να παίρνεις δύναμη από εκεί!

Κάτι πάντως πρέπει να είναι στον αέρα... Αν κάνουμε ένα φου όλοι μαζί, λες να φύγει;

Horace said...

Αν και δεν περιμένω τα Χριστούγεννα :P

ΝΑ ξέρεις ότι όλοι έχουμε κενά μέσα μας... Όλοι! Απλώς ανακαιρούς βρίσκουμε κάτι να το γεμίσουμε.. Ή γεμιίζουμε τα κενά άλλων δίπλα μας.
Μη στεναχωριέσαι.. Δεν κάνεις κάτι λάθος..!
Σκέψεις και φάσεις είναι.. Πάνε και έρχονται..

Πολλά φιλιά!

Giorgio said...

Όπως έλεγα και με την dreamgirl υπάρχει κάτι στην ατμόσφαιρα αλλά δεν ξέρουμε τι είναι αυτό το κάτι!!!

Σήμερα το πρωί μιλάγα με την evridiki(γνωστή από το άλλο blog) και καταλήξαμε ότι είμαστε τόσο χάλια γιατί δεν έχουμε κάποιο "φανερό εχθρό", που να μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε...Απλά κάτι αιωρείται στην ατμόσφαιρα..!

Ακριβώς το ίδιο νιώθω για τα φετινά Χριστούγεννα.Ενώ και γω τα λατρεύω νιώθω ότι κάτι πολύ κακό φέτος δε θα μ' αφήσει να τα χαρώ...

Κουράγιο!!!

What goes around, goes around comes all the way back around...

πνευμα said...

Άσε τη μαγεία των χριστουγέννων και την αγάπη που πρεσβεύει να κρύψει τα κενά σου, να γεμίσει την καρδιά σου , να φωτίσει το διάβα σου...πίστεψε με μπορεί.

Το θείο βρέφος γεννιέται ξανά

Έτσι απλά.

Ένα πνεύμα

Menia said...

Πνεύμα με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη. Χριστούγεννα, γιορτές, χαρά, όλα όμορφα!
Ασε τις άσχημες σκέψεις πίσω και βγάλε το προαίσθημά σου λάθος! Μια καινούρια χρονιά έρχεται με γοργά βήματα! :)

zero2one said...

Περί κενού...

Εγώ λέω, ότι αυτό το κενό είναι απλά τα σημάδια ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά. Μα καθόλου καλά.

Κάτι λείπει, κάτι απλά δεν είναι σωστό, κάτι δεν κολλάει. Το τι, το ξέρεις καλύτερα εσύ, πρέπει να το βρεις μέσα σου και χρειάζεσαι χρόνο γι' αυτό. Κι ίσως αυτός να είναι η σημαντικότερη επένδυση χρόνου που έκανες ποτέ σου...

Όλα αυτά τα λέω και από προσωπική πείρα κενών. Το τι πραγματικα ζητάει η καρδούλα και η ψυχούλα μας πρέπει να ψάξουμε πολύ να το αναγνωρίσουμε κι ακόμα πιο πολύ για να το κατακτήσουμε. c' est la vie? Ίσως...

PeNNy LaNe said...

Πολύ γνώριμο αυτό το κενό... αν κ τη σιχαίνομαι αυτή τη λέξη κ σαν λέξη κ σαν πράξη, υπομονή. Εύχομαι να φύγει με τα Χριστούγεννα κ να περάσεις παραμυθένιες γιορτές.